Regissörs- och skådespelarbesök under UEFF Skolbio!

Under Umeå Europeiska Filmfestivals skolbio vill vi skapa möjligheter för publik i alla åldrar att möta och ställa frågor till filmarbetare och filmskapare. Årets festival gästas därför av både regissörer och medverkande i filmerna till flera visningar, för olika åldrar. För de yngsta hålls även en animationsworkshop direkt i salongen!

För de allra yngsta visar vi Snipp, Snapp, Snut som följs av animationsworkshop direkt i salongen. Tillsammans med publiken visar regissör Mia Hulterstam hur stop motion fungerar, rekommenderas från 2 år.

Den nya filmen Drakhjärta, rekommenderad från 8 år, gästas av regissören Linda-Maria Birbeck. Linda-Maria har gjort flera filmer som riktar sig till barn och unga och kommer finnas på plats för att direkt efter filmvisningen samtala med publiken.

Suzanne Ostens nya barnfilm Flickan, mamman och demonerna, gästas av skådespelare Maria Sundbom som spelar mamma Siri i filmen. Efter filmvisningen hålls ett samtal med Maria där publiken har möjilghet att ställa egna frågor och prata om filmen de just har sett. Rekommenderas från 11 år.

Efter visningen av Förvaret, rekommenderad från 14 år, hålls ett Q&A med inblandade i filmen, även här har såklart publiken möjilghet att ställa egna frågor.

Varm välkomna till årets UEFF Skolbio 22-25/11!