Skolbiovisningar under HT 2018

VÄLKOMNA TILL SKOLBIO PÅ FOLKETS BIO UMEÅ
HÖSTTERMINEN 2018.

Efter att ha fyllt Folkets Bios salonger med nyfikna och härliga elever och pedagoger under våren ser vi nu fram emot ännu en termin späckad med spännande, lärorika och intressanta skolbiofilmer. Filmerna är noga utvalda och har en bredd när det gäller vilka ämnen de tar upp, vilka karaktärer vi får följa samt vilket land filmen kommer i från. I årets program finner ni både helt nya och aktuella filmer, men också lite äldre guldkorn, samt två riktiga klassiker regisserade av Ingmar Bergman som visar sig ha en hel del att säga till unga, även idag.

Hösten 2018 erbjuder vi skolbio till hela grundskolan från förskola till och med gymnasiet under fyra veckor utspridda under
terminen, hela veckorna 39, 42, 45 och tre dagar under vecka 51 som en skön avslutning innan jullovet. Visningarna kostar 30 kr per elev.

Med skolbion vill vi uppmuntra till att se potentialen av film som en del av utbildningen. Vi vill uppmuntra till att ställa frågor till filmen och diskutera vad den kan betyda och vad den kan vilja säga oss. Men vi vill även stimulera till en diskussion om själva filmupplevelsen i sig. Det är av vikt att filmen som konstyttring också ställs i fokus.

I läroplanen står det bland annat att "Skolan har i uppdrag att överföra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället". Skolbion kan hjälpa till med detta uppdrag och de filmer som visas här kan användas inom undervisningen i många olika ämnen, t ex samhällskunskap, svenska, språk, bild, musik och historia.

Filmerna som visas har en tillhörande handledning som är ett bra verktyg för att ta sig an filmen i klassrummet. Handledningarna samt ytterligare information om alla filmer hittar ni på vår hemsida. Längre bak i det här häftet finns även exempel på diskussionsfrågor som går att applicera på de olika filmerna.

Vi är peppade på höstens program och hoppas att ni också är det och att ni bokar in era klasser och använder film och bio som en del av undervisningen!

Bokning

- Den reguljära skolbion bokas nedan och kostar 30 kr / elev
- Bokat antal elever debiteras efter visningen
- 2 lärare per klass får följa med utan extra kostnad
- Alla besökare, både elever & lärare, behöver bokad plats

Bokningen öppnar: tisdag 14/8.

Avbokning

Avboka genom att maila anna@skolbioumea.se senast 2 veckor innan visning

Varmt välkomna att boka!